Lichtnet Apparaten

Gallagher is wereldwijd de marktleider op het gebied van schrikdraadapparaten.

Beschikt u in de nabijheid van uw afrastering over een lichtnetaansluiting? Dan ligt uw keuze voor de hand.

Nieuw: I-Serie: Intelligente krachtige schrikdraadapparaten (230V)

Uniek aan de I-serie is de totale controle die u heeft over uw terrein op afstand via uw afrastering. Het schrikdraadapparaat met bijbehorende accessoires stelt u in staat om op afstand direct geïnformeerd te worden over een storing in uw afrastering. U kunt onmiddellijk de locatie van de storing opsporen. Een reparatie is daarna snel uitgevoerd door de afrastering op afstand uit te zetten en na herstel weer in te schakelen.

Direct en op elke plek gewaarschuwd kunnen worden, is een van de grote voordelen van de I-serie. U voorkomt daarmee dat vee uit zal breken door snel in te grijpen. Bovendien geen tijdsverlies meer met het zoeken van de storing in de afrastering. De accessoires geven aan waar de storing zit.

Afhankelijk van het model I-serie kan het systeem uitgebreid worden met: Externe displays, Afrastering monitor, Afstandsbediening, SMS-module, Alarm controle of omvormer. 

Gedreven door veiligheid, gebruikersgemak en technische perfectie bieden wij altijd een geschikt apparaat voor elke situatie.

✓ i-Serie: Voor de professionele agrariër adviseert Gallagher een apparaat uit de i-Series.
✓ Multipower: De multipower apparaten B80, B180 en B280 zijn handig en gemakkelijk inzetbaar en werken op batterij, lichtnet maar ook in combinatie met een zonnepaneel.
✓ Solar: Milieuvriendelijk en kostenbesparend.

Een elektrische afrastering is een kringloopsysteem
 
Het schrikdraadapparaat geeft stroom af welke via de draad wordt geleid. Wanneer een dier de afrastering raakt, is de kringloop compleet en krijgt deze een veilige maar ferme schok. Die zorgt ervoor dat het dier de afrastering als psychologische barrière zal zien en weg zal blijven van de afrastering. 
Na aanraking zal de stroom via het dier naar beneden afvloeien en via de aardpennen van het aardingssysteem weer terugkeren naar het schrikdraadapparaat. Ook lang gras zorgt voor het wegvloeien van stroom en dit wordt opgevangen door het aardingssysteem. Daarom is aarding ook zo belangrijk: de stroom moet terug kunnen vloeien naar het apparaat om de stroomkring gesloten te houden. Als de aarding onvoldoende is, werkt de kringloop niet meer goed en wordt de afrastering onbetrouwbaar. Een goede aarding is daarom zeer belangrijk. 
Om een goede afrastering te installeren, zijn de volgende onderdelen belangrijk: 

  1. Schrikdraadapparaat – geeft stroomimpulsen af.
  2. Geleider – lint, (kunststof)draad, High Tensile of Equifence voor het geleiden van stroom.
  3. Isolatoren – isoleren de stroom van de houten of ijzeren palen, waardoor deze niet naar de bodem wegvloeit.
  4. Palen – voor bevestiging van de geleider.
  5. Aarding – geleidt de stroom weer terug naar het schrikdraadapparaat wanneer (lang) gras of de aanraking van een dier de stroomkring compleet maakt.

 

Heeft u in 2017 of in 2018 een Gallagher schrikdraadapparaat gekocht? Dan heeft u recht op 7 jaar garantie op het apparaat*. 

Let op: uw aanspraak op garantie wordt alleen verleend door het vertonen van uw aankoopbewijs en uw ontvangen registratiecertificaat. Tevens moet u voldoen aan de actievoorwaarden* . U kunt zich uitsluitend registreren tot 3 maanden na aankoopdatum. 

*Informeer naar de voorwaarden.

Product vergelijk (0)
Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Gallagher M50 schrikdraadapparaat
   Handleiding... Lichtnetapparaat, Korte afrastering (<4km) Speciaal geschikt voor huisdieren, Met ingebouwde bliksembeveiliging, Eenvoudig te installeren.    2 jaar garantie. (op technische componenten).   ..
€119,00
Excl. BTW: €98,35
Gallagher M120 schrikdraadapparaat
   Handleiding... Lichtnetapparaat, Semi-korte afrasteringen (<8km) Met ingebouwde bliksembeveiliging, Eenvoudig te installeren.    2 jaar garantie. (op technische componenten). Eenvoudig te bedienen lichtnetapparaat voor korte afrasteringen tot maximaal 8 km. Werkt op 220V. ..
€149,00
Excl. BTW: €123,14
Gallagher M160 schrikdraadapparaat
   Handleiding... Lichtnetapparaat, Korte meerdraadse afrasteringen tot 9 km, Met ingebouwde bliksembeveiliging, Eenvoudig te installeren.    2 jaar garantie. (op technische componenten). Lichtnetapparaat voor meerdraadse afrasteringen tot maximaal 9 km.  Geschikt voor de grotere tuinen en kleine weides. ..
€189,00
Excl. BTW: €156,20
Gallagher M550 schrikdraadapparaat
   Handleiding... Krachtig schrikdraadapparaat, Middellange meerdraadse afrasteringen tot 25 km, Met ingebouwde bliksembeveiliging, Hoog uitgangsvermogen tot 5,5 Joules, Onderhoudsvrije werking, Eenvoudig te installeren.    2 jaar garantie. (op technische componenten). De M550 uit de Special Edition Range is een krachtig lichtnet apparaat ..
€289,00
Excl. BTW: €238,84
Gallagher M950 schrikdraadapparaat
   Handleiding... Krachtig schrikdraadapparaat, Middellange meerdraadse afrasteringen tot 30 km, Met ingebouwde bliksembeveiliging, Hoog uitgangsvermogen tot 9,5 Joules, Onderhoudsvrije werking, Eenvoudig te installeren.    2 jaar garantie. (op technische componenten). ..
€429,01
Excl. BTW: €354,55
Gallagher M1400 schrikdraadapparaat
   Handleiding... Krachtig en robuust schrikdraadapparaat, Middellange meerdraadse afrasteringen tot 38 km, Met ingebouwde bliksembeveiliging, Hoog uitgangsvermogen tot 13 Joules, LED bar aan de voorkant waaraan voltage af te lezen is, Onderhoudsvrije werking, Eenvoudig te installeren.    2 jaar garantie. (op technische componenten). ..
€599,00
Excl. BTW: €495,04